Leírás
Albert Doulet a dél-francia Limoux (ejtsd: limu) régió pezsgő történelmének egyik úttörője.
A borászati legendárium szerint a pezsgő őse egyértelműen Limoux-ból származik. A régiónak évszázados tradíciója van pezsgőkészítésben.
A szenvedélynek mindig van kezdete. A Doulet történet Epernay-ben kezdődött 1895-ben. Albert a Champagne régióban kezdte meg első kísérleteit, első házasításait, és első sikereit is itt aratta. Valójában az első cuvée-jével csábította el a család dédanyját is. Micsoda Casanova! Albert Doulet által megszületik tehát az első „buborék” a család történetében, a Champagne régióban, amely egyúttal a család limoux-i pezsgőjének
Albert Doulet Blanquette de Limoux Grande Reserve n.v.
Mauzacból, a limoux-i terroir emblematikus szőlőfajtájából készült tradícionális pezsgő. Tavasszal a szőlő fiatal levelei fehér árnyalatúak, innen ered a „Blanquette” elnevezés (blanc=fehér). Szőlőfajták: Mauzac (90%) / Chardonnay (5%) / Chenin (5%).
A termőterület agyagos-mészköves, a dűlők északi tájolásúak, annak érdekében, hogy a Mauzac és a Chenin szőlők megőrizzék a szép savakat. Könnyen érthető, alapvetően frissítően gyümölcsös pezsgő, az érlelésből származó élesztős jegyekkel szépen kiegészítve. Finom apró krémes buborékok jellemzik, kedves savakkal és élvezetes ízvilággal.