Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pardon & Fils: Beaujolais Nouveau 2022 (Franciaország)

4.790 Ft
Nem értékelt
száraz minőségi vörösbor, Beaujolais, Franciaország

Leírás

Rhone megyében 10 km-re Macontól (Burgundia borvidék), a környék hegyeinek lankáin terül el a Beaujolais régió. E festői környezetből származik a Gamay szőlőből készített Beaujolais Nouveau, mely világhírnevét a korai palackozásának köszönheti. Az igen szigorú francia borszabályok szerint az új szüretből származó borokat december 15. előtt nem szabad értékesíteni. Ezen szabályok alól csak a Beaujolais Nouveau a kivétel, mely már november harmadik csütörtökén piacra kerülhet.
A Beaujolais Nouveau először Franciaországot hódította meg, majd Európa számos országában lett a fogyasztók közkedvelt primőr bora. Ma már az USA és Kanada meghódítása után 192 országba szállítják ugyanabban az időpontban.
Csillogó rubinvörös színű, enyhe ibolyakék árnyalattal. Friss gyümölcsök (aszalt szilva, meggy és szamóca) kellemes, nyílt illata, egy csipet virágillattal (írisz és viola) keveredve. Kiegyensúlyozott, kerek, alacsony tannintartalommal rendelkező bor, amely harmonikusan gyümölcsös. Fiatalon - enyhén, kb 14-16 C fokra hűtve - rostonsültekhez, könnyű szósszal tálalt húsételekhez, és mindenféle delikáteszhez ajánljuk.
A francia szabályok szerint november harmadik csütörtökétől (11. 17.) árusíthatjuk!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.