Leírás
Az 1979-ben Erbuscóban alapított Cavalleri pincészet elhivatottsággal és elkötelezettséggel dolgozta ki az alapítója által felvázolt projektet: borokat készíteni a terület és a természet legnagyobb tiszteletben tartásával, kiemelni a talaj egyedi adottságait, valamint fenntartható és pragmatikus mezőgazdasági modellt követni.
43 hektáros szőlőültetvényeik évente 200 000 palackot termelnek. A Cavalleri család tagjai maguk készítik a borokat és a kiválóságról alkotott elképzelésük a földdel kezdődik. Számukra a szőlőültetvény a legnagyobb érték, ez a minőségi borok létrehozásának alapvető kiindulópontja. Évekig tartó tanulmányozás, kutatás és megfigyelés után a család úgy döntött, hogy a biodinamikus mezőgazdaság útjára lép: ennek eredményeként olyan borok születtek, amelyek letisztultságukkal, karakterrel és eleganciával tűnnek ki a mezőnyből. A borospincében és a dűlőben is maximális figyelmet fordítanak a részletekre és a minőségre, minimálisra csökkentve az emberi beavatkozást
Ebbe a cuvée-be a 2019-es évjárat friss, ásványos karakterét sikerült belesűríteni. "A biodinamikus megközelítés ideális módja annak, hogy elérjük célunkat: olyan borokat szeretnénk készíteni, amelyek kifejezik a terület legmélyebb identitását." Boraikat kizárólag domboldali dűlők Chardonnay szőlőiből készítik. Az alapborok vadélesztővel, spontán erjedéssel készülnek, egy részük acéltartályban, egy részük hordóban. Malolaktikus fermentáció a cuvéek 20%-ban megy végbe. Összetétel: Chardonnay 100%, melynek 90%-a 2019-es szüretből, 10%-a 2018-as reserve borokból származik; erjesztés acélban (80%) és nagy tölgyfahordókban (20%). 24 hónap finomseprős érlelés, 0 cukor, brut nature kategória. Fantasztikus Franciacorta pezsgő, a Chardonnay fajta és a lombardiai terroir tökéletes találkozása.