Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cave de Saint Chinian: "Atypique" Sauvignon blanc 2020 (Languedoc, Franciaország)

4.690 Ft
Menny.:db
(2)
minőségi száraz fehérbor (Languedoc, Franciaország)
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2023. június 01.

Leírás

80 éves múltra visszatekintő, több, mint száz taggal büszkélkedő szövetkezeti pincészet a dél-francia Languedoc-ban. Jelenleg 16 féle fajtával dolgoznak, és további 10-zel, régen elfeledett vagy kevésbé ismert fajtával kísérleteznek jelenleg is. Céljuk, hogy ne tömegborokat készítsenek, hanem egyéniségüket, saját stílusukat töltsék a palackokba.

Atypique, azaz szokatlan. Ez az inkább hűvös borvidékeken termesztett szőlőfajta idegen ezen a dél-francia borvidéken. Viszont van egy hely, Limoux település környéke, ami igen közel van a Pireneusok lábához, ezáltal a mikroklíma hűvös és széljárta. Elsőosztályú hely az északi régiókban megszokott fajtáknak, így a Sauvignon blanc is remekül érzi magát és az aromspektrumot tekintve kiválóan teljesít. Ráadásul az erejedés után a tétel egy részét harmad, negyed és ötöd töltésű tölgyfahordókban érlelték, amely szintén nem mindennapi technolgóiai fogás a fajta esetében.

Lendületes, különleges bor az elmaradhatatlan sauvignon fajtajellegekkel, de a klasszikus fajborokkal ellentétben kerekebb struktúrával, hosszabb lecsengéssel. A fajta kedvelőinek mindenképpen ajánljuk!

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 06. 29.
Remek Sauvignon Blanc, nagyon megérte az árát. Erről az eddig számomra ismeretlen borvidékről nem lett volna bátorságom rendelni máshonnan, viszont a Borkorzóval már voltak pozitív tapasztalataim és a rendelés most sem okozott csalódást. Köszönöm!
|
2022. 06. 05.
Végre találtam egy izgalmas Sauvignon Blanc fehérbort! Köszönöm szépen, megérte megrendelni, nagyon izgalmas és finom volt. Tényleg elrepít képzeletben Franciaországba.
Visszatérő vásárló leszek.