Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dezzani: Barbera d' Asti Superiore 80 anni 2018 vörösbor (Piemont, Olaszország)

7.690 Ft
Menny.:db
(1)
száraz, minőségi vörösbor, Piemont (It)
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. május 27.

Leírás

2014-ben ünnepelte a Dezzani pincészet a 80 éves születésnapját és erre az alkalomra jött ki egy limitált szériával, mely a birtok legszebb tételeit gyűjtötte össze és amelynek neve "80 Anni" volt. Olyan hatalmas sikere volt ennek a bornak, hogy innentől kezdve minden jó évjáratban előrukkolnak valami különleges, limitált sorozattal, ezúttal - a 2017-es évből - ezzel a superior barberaval.

Illatában és ízében is meglepően friss, az illatok az érett piros- és feketebogyós gyümölcsöket is egyszerre megidézik, rumpuncs, vanília, kakaó, háttérben a piemontra jellemző és idővel kialakuló bőrösség már megjelent. Ízében közepes '+' test mellett lendületes és széles savpaletta tartja a kortyot, az illatból megismert gyümölcsök és a kakaó itt is megmutatkozik. Egészen hosszú a lecsengése, inkább a keserű csokoládé jegyeit fedezhetjük fel. A tanninok bársonyosak, markánsak. Úgy nagy bor, hogy teljesen hiányzik a vastag, eltelítő lekvárosság, helyette eleganciát kapunk kis kacérsággal!

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 09. 28.
A nevében levő 80-as szám miatt vásároltuk családi születésnapra de igazán pozitívan meglepett a minősége. Nem számítottunk rá, hogy ilyen fantasztikus borokat is készítenek Piemontban.