Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Merotto: Prosecco "La Primavera di Barbara" Dry fehér habzóbor (Valdobbiadene, Olaszország)

5.600 Ft
Menny.:db

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Nem értékelt
száraz minőségi fehér pezsgő, Valdobbiadene (It)
Szállítási díj: 2.096 Ft
Várható szállítás: 2021. április 22.

Leírás

Merotto-ék egy családi pincészet, a A XVIII sz. vége óta van szőlőjük, de bort, illetve pezsgőt csak 1972 óta készít a mai is élő Graziano Merotto. A Fondatore-nak iszonyú jó érzékei vannak, képes arra, hogy nagyon kis apró minőségi nuanszokat felnagyítson és érthetően szemléltessen. Elsődleges számára a tisztaság, mármint a borai tisztasága, szakítani szeretett volna a "hányás" ízű prosecco bélyeggel. 8 féle terméke van, tényleg mindegyik egyéni karakter. A pincészet központja Col San Martinoban található, tulajdonképpen a szigorúan vett (tehát nem Treviso) prosecco DOCG eredetvédelmi területének közepén, Valdobbiadene és Conegliano között. Ez azért érdekes, mert az eredetvédett terület mindkét feléről dolgoznak fel szőlőt, csak sajátot, 85% Glera és 15% egyéb, Perera, Bianchetta, Verdiso. Ez egyébként nagyjából jellemzi a borok összetételét is.
Ez a cuvée 90%-ban készült a fő fajtából, tehát Glerából és 10%-ban Pererából, az öreg, Graziano Merotto a lányának, Barbarának címezte, az ő világát szerette volna bemutatni, erre utal a bor címkéje is. Dry, tehát a cukortartalma nagyobb az átlagosnál (21 g/l), viszont elképesztően mérnöki a hangolás a sav és cukor között, a Merottora jellemző patika tisztaságról pedig már nem is szólunk, megszoktuk, így olyankonak is ajánljuk, akik egyébként idegenkednek a cukortól. Egyértelműen profi munka!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.