Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Moena Wermut (Magyarország)

7.300 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
félédes vörös vermut (Magyarország)
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. június 21.

Leírás

A Moena Wermut alkotói Nagy Zoltán és Molnár Balázs – a bárvilág elismert szereplői – a hazai vermut készítés hiányát figyelembe véve és a nemzetközi trendeket ismerve készítették el az új évezred első magyar vermutját.

A MOENA WERMUT elnevezése a mostanában elterjedtebb ”vermut” írásmóddal ellentétben a német hagyományokat követi, hiszen az vermut feltalálója, az olasz Benedetto Carpano is a Wermuth írott alakot használta, amikor termékének nevet adott. Őt a Goethe iránti rajongása vezérelte, míg a MOENA alkotói az ürmösbort már több mint fél évezrede készítő egykori német és magyar kollégáik előtt tisztelegnek ezzel az írásmóddal.

A névválasztás másik vonatkozása a női nevekhez fűződik, hiszen a háború utáni magyar vermutok legismertebbje, az Éva is női nevet viselt. A MOENA név egzotikus hangzása és a címke látványvilága is az egzotikumban megtestesülő szépség és gyönyör iránti vágyakozást idézi.

A MOENA karekterében hordozza az ürmösborok és a klasszikus vermutok jellegzetességeit, azonban ízvilágát a modern kor ízlésre hangolták.

A növényi összetevőkből négy külön-külön előállított kivonat (üröm, fűszer, virág és citrus) készül. A kivonatok előállítása badacsonyi száraz fehérborból készült borpárlattal történik. Az alapbor keverékhez kerül hozzáadásra a négy kivonat komponens. A vermut végső édességnek beállítása cukor és karamell hozzáadásával történik. Halvány rubin színű, illatában komplex virágos fűszeresség ami ízében elegáns édességgel jelenik meg.

Szűretlen, gluténmentes és vegán. Szulfitokat tartalmaz. Kiszerelés: 0,75 L Alkoholtartalom: 16%

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.