Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Orsogna: "Civitas" Pecorino 2023 fehérbor (Abruzzo, Olaszország) *biodinamikus

5.590 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
minőségi száraz fehérbor, Abruzzo, Olaszország
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. május 27.

Leírás

A Pecorino nemcsak egy olasz sajt típus, hanem Olaszország egyik őshonos fehérszőlő fajtája is ami leginkább Abruzzo, Marche, Umbria, Liguria, és Toszkána borrégiókban termesztenek.
Az Orsogna Pecorino a borászat "Lunaria" nevű biodinamikus borcsaládjának a tagja. A szőlőművelési mód ún. kunyhós indás vagy abruzzoi pergola módszerrel történik amely az a gazdálkodási forma, ami leginkább a szőlő természetes vegetatív fejlődését állítja vissza. A "kunyhóban", egy vízszintes dróttetőn a szőlő harmonikusan és természetesen nő, a levelek pedig felfogják a szelet és a napot. Nem gépesíthető, ezért a szőlész/borász ügyességéhez, tapasztalatához köthető termesztési forma. A szőlőben és pincében is 100% biodinamikus módszerrel történik a munka amit Demeter minősítés tanúsít. A borok spontán erjedése alapvető feltétele annak, hogy a bor élettel teli legyen, és képes legyen visszaadni a terület autentikus ízeit.
Kén: Demeter határérték = max 90 mg/lt
Természetes stabilizálás, hűtéssel.
Fantasztikusan zamatos, élettel teli fehérbor, az érett szőlő íze és a remek savak pazar harmóniát okoznak a szájban. Bátran kóstoljuk össze a nevében azonos Pecorino sajttal! 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.