Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Orsogna: La Belle Malvasia 2022 fehérbor (Abruzzo, Olaszország) *biodinamikus

5.590 Ft
Menny.:db
(3)
minőségi száraz fehérbor, Abruzzo, Olaszország
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. június 21.

Leírás

A Malvasia, mint fajta nem csenghet ismeretlenül az Olaszországban vagy Horvátországban nyaralók számára, hiszen ott majd minden étterem teraszán ezt a bort ajánlják a grillezett halak mellé. Ezek általában vérbeli mediterrán habitusú, kissé sós, vastag, alkoholos, olykor a rozmaring illatait mutogató fehérborok. Nos, ez a bor teljesen más! Fickós, fiatalos, friss és üde. Összepakolták egy halomra a bodzát, az íriszt, a vilmoskörtét, a muskotályos szőlőt meg a fehérhúsú barackot. Lendületes a korty, remekül üdítenek a savak, miközben az illat aromái villannak újra. Behűtve egyszerűen mindenhez jó, amihez fehérbort lehet inni.

Biodinamikus bor, minimális kéntartalommal és spontán erjesztéssel.

Az olasz csizma közepénél található Abruzzo-ban, az  Orsogna pincészet évekkel ezelőtt fokozatosan áttért a biodynamikus szőlőművelésre, mára ez már deklaráltan, bizonyítványokkal elismerten folyik, amit jelölnek is a címkén (Demeter). Ez azon túl, hogy a kemikáliák növényvédelemből és borkészítésből való kizárását, tulajdonképpen egy szemléletmódot, egyfajta hitvallást jelent, amelyben a szőlőt tenyészidőszak alatt művelik és a bort készítik. Része ennek a biodiverzitás, a terroir vagy épp a helyi hagyományok, receptek megőrzése, a lehető legalacsonyabb vízfelhasználás, a kártevők elleni kémiai védekezés helyett inkább a mechanikai védekezési technikák alkalmazása vagy a talaj mechanikai mozgatásának kerülése. Nagyon szigorú szabályokon alapul és következetesen ellenőrzik.

Az Orsogna elismerten a legnagyobb bio és biodinamikus birtok a világon (!), 1200 ha összes termőterület 85%-a organikus és 35%-a Demeter által minősített biodinamikus művelés alatt áll.

https://winenews.it/en/italy-is-the-leading-organic-vineyard-and-boasts-the-largest-biodynamic-winery-in-the-world_379640/?fbclid=IwAR1Ys0kOVpnhyz2_T3B8_thcCLLqhpua0yFZTG4qqUXaunwOTzHVFi01dys

Vélemények

5.00
3 értékelés
(3)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 10. 13.
Csajos bor, de friss, tiszta és mi szerettük. Köszönjük Bokorzó Team!
|
2022. 09. 30.
Csak az olaszok tudnak ilyen kedves, illatos, aromás borokat csinálni. Nagy kedvenc lett
|
2022. 09. 11.
Fantasztikus fehérbor, remek választás volt. Sok bio ill. biodinamikus borral megjártuk már de itt minőség terén abszolút pozitívan csalódtunk. Csak ajánlani tudom mindenkinek.