Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Orsogna: Nican Montepulciano d' Abruzzo Riserva 2011 vörösbor (Abruzzo, Olaszország)

9.990 Ft
Menny.:db
Nem értékelt

száraz minőségi vörösbor, Abruzzo (It)

Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. május 27.

Leírás

Az egyik éttermi partnerünknél épp kóstoltattuk ezt a bort, ahol a sommelier átszellemülten csak annyit mondott: "folyékony csokoládé"

Valóban, ez a bor egy emlékezetesen meleg nyarú, ám hosszú, elnyújtott, hűvös és száraz összel megáldott évjáratban született. Ez azért fontos, mert bár az érés első fele gyorsan lezajlott, a második - mondhatjuk úgy, hogy a fontosabbik - felében épp olyan hatás érte a szőlőt, ami segít e fajtánál kiemelten fontos aromastruktúra kialakításában: azaz a csokoládé, a rum, a dohány és a szilvalekvár kerültek előtérbe. Vastag, tartalmas, de egyáltalán nem eltelítő, buta bor, köszönhetően a jelentékeny és széles savaknak. Alkohola 15.5%, ami egyáltalán nem lóg ki, a hangulatához szervesen hozzátartozik. Szép bizonyítéka annak, hogy a kicsit lesajnált Abruzzoban is lehet nagy borokat készíteni. Kézi szüret, tölgyfakádban történt maceráció, 1-2-3-4 éves barrique-ban 3 évig érlelt alapanyag.

Az Orsogna egy közepes méretű, családi pincészet az olasz csizma közepén. Az utóbbi években a biodinamizmust tűzték fel zászlajukra, habár ez a bor még nem ebben a szellemben készült (2009).

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.