Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pezsgő

A habzóbor - azaz gyöngyözőbor, frizzante, spumante - a pezsgő egyszerűbb változata. Gyakran kerül forgalomba különféle fantázianeveken is. Ez a habkönnyű ital minden társaságban népszerű, hiszen nem más, mint egy friss, tiszta ízű, gyümölcsös bor szénsavval dúsítva. 
Tankpezsgő (Méthode Charmat). Ez tulajdonképpen a leggyakoribb pezsgő. Nevét a gyártásához használt hatalmas acéltartályokról kapta. Ezekbe kész bor, cukor és borélesztő keverékét zárják, ami erjedésnek indul. A lezárt tartályokból az erjedés során keletkező szén-dioxid nem tud távozni, így szénsavként beépül a borba. Ez a legalacsonyabb minőségi kategória a pezsgők között, ami nem azt jelenti, hogy bármi baj lenne vele, csak azt, hogy az ízvilága egyszerűbb.
Tradicionális pezsgő (Méthode Classique vagy Méthode Champenoise) a csúcskategória. Valódi kézműves termék, ami évszázados hagyományokat őriz. Ugyanabban a palackban erjed és érlelődik, mint amelyikben végül az asztalunkra kerül. Hosszú éveket tölt az érlelőpincében, ezalatt különleges, kifinomult ízek fejlődnek ki benne. Különlegesen finom szénsavtartalma olyan apró buborékokat ad, hogy a kortyot már-már krémesnek érezzük. Felejthetetlenné teszi az estét, csendes ünnepléshez, ínyenc ételekhez, elegáns alkalmakra feltétlenül tradicionális pezsgőt válasszon! Lehet Champagne, Crémant, Franciacorta, de pl az olaszok Metodo Classiconak hívják.
Rendezés: