Leírás
Egy átlagos, nem flancos trattoriában Olaszországban a borlap elején minden esetben a ház bora szerepel. Ez általában egyféle fehér és vörös, esetenként rosé bort jelent, ami semmi esetre sem drága, de mindenképpen tisztességes, hibátlan, fajtára ill. a vidékre jellemző aromákkal, ízzel rendelkezik és természetesen az étterem majd minden ételéhez jól passzol, de egy kis parolázáshoz is remekül csúszik. Lehet belőle egy pohárral, negyed, fél vagy literes kancsóval rendelni. Nos, ez a bor pont ilyen: egyszerű, tisztességes és fajtajelleges fehérbor, ami elsősorban a fajta gyümölcsösségét mutatja be és remekül csúszik az olasz konyha nem túl bonyolult ételehiez, tésztákhoz, tenger gyümölcsihez, vargányához, kucsmagombához, ráksalátához, tonhalas ételekhez egyaránt. Vagy épp egy csütörtök esti poharazáshoz a teraszon...