Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Wolfberger: Crémant d Alsace Riesling Brut palackban erjesztett fehér pezsgő (Elzász, Franciaország)

7.550 Ft
Menny.:db
(5)
száraz, minőségi, palackban erjesztett fehér pezsgő, Elzász (Fr)
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. június 21.

Leírás

Ennek a champagne-i technológiával készülő elzászi Crémant-nak a különlegessége maga a fajta, Rajnai rizlingből (100%) készült, ami igen szokatlan a szakmában és ritka a piacon. E pezsgő színe fehér, közepesen mély, csillogó, hamvas, halvány sárga. Illata egyszerű, epres, gyümölcsös, csak kis élesztő van benne, hangsúlyos a rizling sárgavirágos, déli gyümölcsös jellege és persze a szintén erre a fajtára jellemző, elegáns és semmivel sem összetéveszthető üzemanyag vagy petróleum illat, komplex és gazdag, valóban különleges illatélmény. A buborékok apró gyöngyözésűek, egyenletesen buknak a felszínre, habtartóssága közepes. Savai a fajtának köszönhetően gazdagok, szélesek, "cizelláltak" élénkek, frissebbek más nagy pezsgőházak termékeinél, halvány kesernyés tónus figyelhető meg utóízben, ami csak előnyére válik. Jellege telt, a Crémant-t jellemzően friss, könnyed, szerkezete egységes, inkább gyümölcsös, mint érett, utóíze hosszú, almás, ám hiányoznak belőle az élesztős ízek, ezért olyan fogyasztóknak ajánljuk, akik inkább a gyümölcsösséget keresik a francia pezsgőben, mintsem az érlelt, másodlagos zamatokat. Elegáns, a champagne-i házakat meghazudtoló minőség egy pezsgőkészítési szempontból érdekes fajtából.
8-9 °C-ra behűtve aperitifnek, osztrigához, esetleg spárgához és tulajdonképpen minden halételhez jól passzol. Nívós események méltó pezsgője...
(brut minőségi, champagne-i technológiával készülő fehér pezsgő)
DÍJAK:
Aranyérem a legnagyobb elzászi borversenyen, 2013-ban (Grand Concours des Vins d'Alsace Colmar 2013)

Vélemények

4.80
5 értékelés
(4)
(1)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 06. 09.
Tres belle cremant, merci bcp
|
2022. 03. 30.
Kedvencem a rajnai, sokat kipróbáltam már, de pezsgővel még nem találkoztam. Nagyon tetszett, különlegesség a javából!
|
2022. 01. 13.
Great sparkling! Cheers!
|
2021. 12. 27.
A mindennnapok champagne-ja! Ha lenne pénzem, mindennap innám. Ajándékba vittem, a címke sajnos a szállítás alatt megsérült, kicsit kellemetlen volt, de amúgy is kicsit gagyi anyagból van. Csak ezért adok 4 pontot.
|
2021. 12. 15.
Excellent value for money!