Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Produttori di Manduria: Acid Crab BIO Negroamaro 2023 száraz vörösbor (Puglia, Olaszország) ÚJDONSÁG

5.290 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Produttori di Manduria, Puglia
minőségi száraz vörösbor (Puglia, Olaszország)
Szállítási díj: 1.850 Ft
Várható szállítás: 2025. október 13.

Leírás

Consorzio Produttori Vini di Manduria Acid Crab Negroamaro IGT
Az Acid Crab egy kivételesen friss és élénk olasz vörösbor, amely a Puglia régió déli részén, Salento területén született meg. Ez a 100% Negroamaro szőlőfajtából készült bor a Consorzio Produttori Vini di Manduria szakértelmét tükrözi, amely 1928 óta működő, Puglia legrégebbi aktív borászati szövetkezete.

Ugyanúgy, mint a Produttori di Manduria első "unconventional" vörösbora az Electric Bee Primitivo, most a legújabb Acid Crab Negroamaro is teljesen felforgatja az elképzeléseket arról, milyen is lehet egy tradícionális pugliai vörösbor bio művelésből, hordós érlelés nélkül, könnyedebb és gyümölcsösebb stílusban elkészítve. 


100% Negroamaro szőlőből készült, egy olyan organikus művelésű területről szüretelve, ahol a tőkék akár 50 évesek is lehetnek.

Vinifikáció: A szőlőt szeptember elején kézzel szüretelték, majd kontrollált hőmérsékleten (maximum 25°C) alkoholos erjesztésen esett át. A bor rozsdamentes acél tartályokban érlelődik, tölgyfahordó használata nélkül, ami megőrzi a gyümölcsös karaktert és természetes frissességet.

Organoleptikus jellemzők: Intenzív rubinvörös színével elbűvöl. Aromájában élénk gyümölcsös jegyek dominálnak - fekete cseresznye, meggy és szeder -, amelyeket vadon termő aljnövényzet és kéreg illatai követnek. A befejezésben édesgyökér, édeskés fűszerek és a klasszikus fekete bors jegyei érezhetők.

Könnyen csúszik, nem bonyolult, de friss és zamatos a szájban, húsos, ugyanakkor rendkívül selymes tannin textúrával és jó utóízzel rendelkezik. Fekete, mint az éjszaka, intenzív és fűszeres, akár a mediterrán bozótos illata – mégis könnyeden kortyolható, hihetetlenül játékos és rendkívül szórakoztató.

Különlegesség: Az Acid Crab egy "chillable red" - hűtve fogyasztható vörösbor, amely déli olasz energia, társasági jelleg és életöröm hordozója minden pohárban.

Gasztronómiai párosítás: Tökéletes választás klasszikus olasz ételekhez, mint a paradicsomos tésztaételek, orecchiette, azaz a klasszikus pugliai tészta húsos szósszal vagy kőkemencés pizza.

Alkoholtartalom: 13% | Palack: 0,75L | Fenntartható termesztés

 

Az Acid Crab a „kék rák”, amelyet hűtve ajánlunk szervírozni. 
 

Olasz vörösborok: Acid Crab Negroamaro, Puglia

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.