Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cavalleri: Franciacorta Satén 2019 DOCG tradícionális fehér pezsgő BIO (Lombardia, Olaszország) *biodinamikus

23.990 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Cavalleri Franciacorta
száraz, minőségi, palackban erjesztett fehér pezsgő
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. május 27.

Leírás

Az 1979-ben Erbuscóban alapított Cavalleri pincészet elhivatottsággal és elkötelezettséggel dolgozta ki az alapítója által felvázolt projektet: borokat készíteni a terület és a természet legnagyobb tiszteletben tartásával, kiemelni a talaj egyedi adottságait, valamint fenntartható és pragmatikus mezőgazdasági modellt követni.
43 hektáros szőlőültetvényeik évente 200 000 palackot termelnek. A Cavalleri család tagjai maguk készítik a borokat és a kiválóságról alkotott elképzelésük a földdel kezdődik. Számukra a szőlőültetvény a legnagyobb érték, ez a minőségi borok létrehozásának alapvető kiindulópontja. Évekig tartó tanulmányozás, kutatás és megfigyelés után a család úgy döntött, hogy a biodinamikus mezőgazdaság útjára lép: ennek eredményeként olyan borok születtek, amelyek letisztultságukkal, karakterrel és eleganciával tűnnek ki a mezőnyből. A borospincében és a dűlőben is maximális figyelmet fordítanak a részletekre és a minőségre, minimálisra csökkentve az emberi beavatkozást.

"Amit a Satèn cuvée-ben keresünk, az dombjaink legmediterránabb kifejezése."
A mustok lenyűgöző illatukkal és az érett gyümölcs kifejezőképességével a legtöbb napsugárzásnak kitett szőlőültetvényekről származnak, és spontán erjedésen mennek keresztül fahordóban és acéltartályban vegyesen.  Részleges malolaktikus fermentáció. Összetétel: Chardonnay (100%) a 2019-es szüretből. Erjesztés vadélesztőkkel és érlelés acéltartályokban (60%) és nagy tölgyfahordókban (40%). 31 hónap finomseprős érlelés. Dosage: 0,8 g/L.
Elképesztő elegancia, finom krémes buborékszerkezet és csodálatos mélységek. Fantasztikus élményt nyújtó pezsgő.  

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.