Szicília szigetének borai
Szicília, a Földközi-tenger közepén elhelyezkedő sziget, Olaszország legnagyobb és egyik legrégebbi borvidéke. A régió híres az olasz vörösborok kiváló minőségéről, különösen a Nero d'Avola szőlőfajtából készült borokról, amelyek erőteljes, gyümölcsös karakterükkel és mediterrán fűszerességükkel hódítanak. A sziget fehérborai közül a Grillo kiemelkedik, amely gyümölcsös és illatos aromákkal rendelkezik.
Szicília egyre nagyobb hangsúlyt fektet a bio borok termelésére is, amelyek a természetes és fenntartható mezőgazdasági módszereknek köszönhetően különleges ízekkel és aromákkal bírnak. Az olasz fehérborok közül a Grillo mellett az Inzolia és Catarratto szőlőfajták is népszerűek, míg a vörösborok között a Nerello Mascalese és Nerello Cappuccio fajták különleges ásványi karaktert adnak a boroknak. A szicíliai borok változatossága és minősége miatt a világ minden táján keresettek.