Leírás
"Történelmünk a földről, a napról, az odaadásról és mindenekelőtt a szenvedélyről beszél."
Minden az 1900-as években kezdődött, amikor Francesco Caruso felfedezte, hogy Trapani földjei különösen alkalmasak a szőlőtermesztésre. A talaj, a tengerszint feletti magasság, a kitettség és a mikroklimatikus viszonyok egyaránt jelentősen hozzájárultak a szőlő minőségéhez. Ezt a látomást fia, Nino valósította meg teljesen. Néhány év elteltével Nino átvette a családi vállalkozás élét, ügyesen navigált az évszakok között, figyelmesen hallgatta a szőlőket, és végül kiváló minőségű borokat készített. A 2000-es évek elején Nino fiai – Stefano, Roberto és Francesco –, valamint Mario és Francesco Minini, egy észak-olaszországi borforgalmazó cég tulajdonosai közötti találkozás révén valóra vált az álom, hogy a hagyományokat új lendülettel őrizzék. Közösen hozták létre a Caruso & Minini pincészetet, saját pincét alakítva ki a történelmi családi birtokon, a Marsala borvidék szívében. A kézműves szakértelem és a vállalkozói hozzáértés ötvözete tette lehetővé, hogy ez a pincészet a minőségi címkék nagykövete legyen a világ mintegy 40 országában, bemutatva a szicíliai borok szépségét.
Jelenleg 120 ha az összes saját termőterület a gazdaságban, amit BIO műveléssel és kíméletes borkészítéssel üzemeltetnek.
A Grillo a pincészet és egyben Szicília zászlóshajója is, ennek ellenére csak hűvösebb vidékeken vagy hideg évjáratban ad lendületes, harmónikus fehérbort. Épp ezért gondolták a Caruzóék, hogy a Grillót bizony a hegy tetejére kell telepíteni. Így is lett és a várt savak, az aromák évről-évre megmutatkoztak. Az ültetvény tavaly kapta meg a bio minősítést, 5 évnyi átállásos időszak után, így elérkezett az idő, hogy ez a tétel is bekerüljön a "Naturalmente Bio" presztizsnek és a pincészet büszekségének számító organikus sorába, a Nero d'Avola és a Catarratto mellé. Buja, friss, teleis-tele mezei virágokkal, egy csipetnyi hordóval és a már említett lendülettel...