Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mailly Grand Cru Champagne

A Champagne Mailly Grand Cru egy figyelemre méltó kaland története, amelyet egy igazán egyedi és kiemelkedő terroir ihletett. Ez a sikertörténet még a mára már világhírű pezsgőiről ismert Champagne régióban is kiemelkedő. A birtok a nevét szülőfaluja, Mailly után kapta. A Mailly birtok a La Montagne de Reims Természetvédelmi Park szívében található, és 75 hektáron terül el ahol kizárólag Pinot Noir (75%) és Chardonnay (25%) fajtákat termesztenek.
A borászat egy nagyon különleges szövetkezet ahol a szövetkezeti tagok egyben tulajdonosai is a borászatnak. Az első világháború utáni 1929-es összeomlás a gazdaságot mély depresszióba sodorta, ennek ellenére a borászok egy csoportja elhatározta, hogy szerencsét próbál és összefogva megalapították a „Mailly Champagne Termelők Szövetségét”.
Mottójuk: együtt meg tudjuk csinálni”.
Ez a páratlan összefogás lefektette a mai Champagne Mailly Grand Cru alapjait. A borászok 1929 és 1965 között saját erőből nehéz körülmények között építettek egy kilométer hosszú krétába vájt pincét amiben ma is érlelik a palackokat.
A Champagne Mailly Grand Cru szőlőültetvényei a mai napig a 25 család (ezen belül 80 tag) tulajdonában állnak.
A Champagne borvidék jelenlegi 319 falujának szőlőterületei közül mindösszesen 17 rendelkezik a legkiválóbb Grand Cru státusszal és a Champagne Mailly legizgalmasabb különlegessége, hogy ők az egyetlen champagne-i birtok, amely minden borát Grand Cru területeken termesztett szőlőből készíti.
A birtok egész szőlőtermő területe 35 “single vineyard” parcellára van felosztva és minden egyes parcella alapanyagát külön dolgozzák fel. Ez biztosítja a legkiválóbb minőségű pezsgőkhöz a változatos és izgalmas alapborokat.