Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Domaine Gayda: Flying Solo Rosé 2023 (Languedoc, Franciaország)

3.290 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
száraz minőségi rosébor
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. június 21.

Leírás

A Gayda birtok a legendás dél-francia borvidéken, Limoux-ban terül el, Carcassonne-tól dél-nyugatra. Nem régi, mindössze jó 10 éve alapította két üzletember, akik bizony nem franciák, a brit szigetekről és a messzi Dél-Afrikából érkeztek, ám a táj és a benne levő potenciál rabul ejtette őket és maradtak. És valóban, Limoux az egyik legjobbnak mondott francia borvidék, hiszen egyedülálló módon egyesíti a Languedoc forró, mediterrán klímáját, kontinentális kiegyenlítettséggel és a Pireneusok felől érkező hűsítő széllel, mindeközben pedig a csapadék mennyisége az előbbinél magasabb, eloszlása pedig egyenletesebb, ugyanakkor a szelek miatt a szőlő védettebb a nedvességet kedvelő kórokozóktól. Ezért alkalmas a terület pl tradicionális pezsgő (Blanquette de Limoux) készítésére is.
Ez a bor egy kedves, mediterrán roés két nálunk kevéssé ismert fajtából, a Grenache Noirból (50%, grönás noár) és a Cinsault-ból (50%, szenszó). Kalsszikus piros bogyós gyümölcsök, frissesség, lendület, fickós savak. Remekül oltja a szomjat, stílusban a magyar rosékra hajaz.


"Flying Solo" vagyis szólóban repülni... a pincészet ezt a bort azoknak a bátor (fegyvertelen) pilótáknak ajánlja, akik 1918-ban életük kockáztatásával egyszemélyes gépükkel bonyolították a hadi légipostát Toulouse és Barcelona, valamint Toulouse és Észak-Afrika között. Teljes elsötétítés révén a pincészet területén lévő óriás fekete fenyőt használták tájékozódási pontnak leszálláskor.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.