Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Domaine Gayda: Flying Solo Rouge 2022 vörösbor (Languedoc, Franciaország)

3.290 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
száraz minőségi vörösbor, Languedoc (Fr)
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. május 27.

Leírás

A Domaine Gayda Carcassonne közelében, a best-buy-nak kikiáltott Limoux régióban terül el, szőlőterületei száma mindössze 12 ha és maga a birtok is csak 10 éves. Ám már rögtön, az első kapavágások alkalmával kiemelkedő fontosságú volt az összhang a természettel. 2011-ben bio minősítést kaptak, szőlőben kizárólag növényi trágyát használnak fel, csak kénnel permeteznek és meghagyják a vadvirágokat a sorok között egyrészt azért, hogy a talaj felső rétege minél kevésbé száradjon ki, másrészt ez elősegíti a hasznos rovarok megjelenését "és nem mellesleg a búzavirág és a pipacs nagyon jól mutat a szőlőben..."
Fekete gyümölcsöket felvonultató, friss, jó ivású Grenache Noir (60%) és Syrah (40%) házasítása. Vacsorafőzés vagy grillezés mellé, jó hangulatban!
"Flying Solo" vagyis szólóban repülni... a pincészet ezt a bort azoknak a bátor (fegyvertelen) pilótáknak ajánlja, akik 1918-ban életük kockáztatásával egyszemélyes gépükkel bonyolították a hadi légipostát Toulouse és Barcelona, valamint Toulouse és Észak-Afrika között. Teljes elsötétítés révén a pincészet területén lévő óriás fekete fenyőt használták tájékozódási pontnak leszálláskor.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.