Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Domaine Gayda: Freestyle Rouge vörösbor 2019 (Languedoc, Franciaország)

5.780 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
minőségi száraz vörösbor Languedoc, Franciaország
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2023. szeptember 27.

Leírás

A Domaine Gayda csapatát úgy 6-7 éve ismertük meg. Először egy kicsit szétszórt, komolytalan brigádnak tűntek. Aztán megismerve őket és a borokat, rájöttünk, hogy olyan komoly - számunkra is fontos - témák mellett állnak ki kő keményen, mint az adalékanyag nélküli borkészítés, az organikus szőlőművelés vagy a személyes kapcsolattartás. A borászat nem tekint nagy múltra vissza, csak 15 éve létezik, viszont ami alapvetően meghatározza őket, azok a területek, melyek egyrészt a Limoux környékiek, amelyek klíma szempontból a legjobbnak számítanak, emellett pedig a második világháborúban jelentős szerepet játszottak, mert innen szálltak fel a francia postagépek, melyek a szövetségesek számára az Észak-Afrikában folyó hadműveletekben szállítottak kulcsofontosságú információkat.

Organikus (bio) bor. Kézi szüret, fürtválogatás, gyors, kén-mentes feldolgozás, 10-30 napos fermentáció vörösbor erjesztő acéltartályban, préselés után almasav-bontás és 9 hónapos érlelés finomseprőn batonnage-zsal idősebb, többször használt barrique-ban.

A címkéről azt hihetnénk, hogy egy túlszívott füvescigi eredményeképpen született, de természetesen nem így van, egy sokkal komolyabb ügy reprezentálására készült. Gaydáék szakítani kívántak a borvidéki szigorú konvenciókkal és egy egészen más, szokatlan stílusú bort szerettek volna készíteni. Aki egy kicsit is ismeri a francia borvilágot, az tudja, hogy ez nem leányálom és persze meg is dobálták őket ezért. A bor a vidéktől kissé szokatlan fajtákat (50% Syrah, 30% Grenache Noir, 10% Mourvèdre, 10% Carignan) vonultat fel és semmiképpen sem a dél-francia boroktól várt ömlengést, hanem a Rhone-völgyére hajazó kifinomultságot és eleganciát mutat be. Meglepő, hogy ilyet is tud Languedoc!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.