Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Frescobaldi: "Castiglioni" Chianti (Toszkána, Olaszország)

5.440 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
minőségi száraz vörösbor, Toszkána, Olaszország
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. május 27.

Leírás

A Frescobaldi család története több, mint ezer éves múltra tekint vissza és szorosan egybeforrt Firenze ill. Toszkána történelmével. A középkorban a család tagjai bankárként tevékenykedtek és híres patronálói voltak a különböző művészeti ágaknak is. Sok száz éves borászati történelmük hatására a régió egyik ikonjává nőtte ki magát a Frescobaldi név.

Jelenleg 9 birtok van a tulajdonukban; a Nipozzano, a Tenuta Perano, a CastelGiocondo, a Castello Pomino, a Tenuta Ammiraglia, a Tenuta Castiglioni, a Remole, a Tenuta Calimaia valamint egy egyedülálló projekt a Gorgona. A Frescobaldi csoport tagjai még az Ornellaia, a Masseto, a Luce Della Vite, a Danzante és az észak olasz Attems is.

 

Tenuta Castiglioni Chianti

A birtok a Frescobaldi család tulajdonában van a 11. század óta és Castiglioni a család borászati tevékenységének kiindulópontja. A történelmi dokumentáció szerint már 1300-ban is termeltek itt borokat. A birtok az ókori Via di Castiglioni mentén terül el, amit a rómaiak építettek Észak-Toszkána és Róma egyesítésére.

A terület már azokban az időkben is híres volt mezőgazdaságának magas minőségéről és az akkori nagy kereskedelmi forgalom középpontjában állt. A római előkelőségek luxusvilláinak is helyszíne volt. A Frescobaldi család címere a koronával a pajzzsal és a három erődítménnyel Castiglionit is jelképezi, emlékezve és elismerve azt az a 700 éves borkészítési történelmet, amely e birtokon kezdődött.

 

A Castiglioni Chianti bársonyos és kellemesen gyümölcsös Chianti határozott karakterrel. A bor a terület kiváló talaj és éghajlati viszonyaival tükrözi az általa képviselt terroir és vele Toszkána habitusát. Készítéséhez zömében Sangiovese és egy nagyon kis részben Merlot szőlőt használtak fel. Vibráló rubin színű bor, megnyerő illatában fekete ribiszke, málna, morello cseresznye és vadmálna, kiegészülve a háttérben mezei virágokkal és a szegfűszeg fűszeres aromájával. Élettel teli és friss az ízben is, kellemesen bársonyos, cseppet sem túlzó tanninokkal, hosszú és élvezetes lecsengéssel.

Technológia szerint 6 hónapot érlelődik acéltartályban, majd egy kis időt még eltölt a palackban piacra kerülés előtt.

Ételpárosításként húsos tészta fogások, sült csirke, steak zöldség körettel de akár közepes hosszan érlelt sajt is szóba jöhet.

 

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.