Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gurrieri: Bio Syrah 2017 vörösbor (Szicília, Olaszország)

6.990 Ft
Nem értékelt
minőségi száraz vörösbor, Szicília (It)

Leírás

Előfordul, hogy úgy vásárolunk meg egy kisebb-nagyobb tételt, hogy nem tesszük fel rögtön a portfólióba, hanem elrakjuk egy kicsit a raktár mélyére. Azért, mert úgy érezzük, hogy kiváló alapanyagból készült a bor, de időre van még szüksége, hogy a legszebb arcát mutathassa. Ez lehet néhány hónap vagy akár 3-4 év is. Ezt a tételt egy borvásáron kóstoltuk 2019-ben és azonnal beleszerettünk, már akkor elképesztő komplexitást fedeztünk fel benne, csodálatos alapanyagból készülhetett, de még az elegancia azért hiányzott. Vártunk vele közel két évet és mára olyan mérvű bor lett belőle, amire mi sem számítottunk.
Fűszerek hadát vonultatja fel, de egyáltalán nem tolakodó. Érződik benne a sziciliai nyár forrósága, szinte meleg a bor, persze ez a jelentékeny, 15%-os alkoholnak is köszönhető. Eukaliptusz, zsálya, fahéj, szegfűszeg, aztán konyakos meggy, portóis jegyek érkeznek. Hihetetlenül gazdag aromavilág. Ízben vastag, de nem zsíros, a savak erejük teljében vannak, semmi lágyság. Közepesnél vastagabb a test, utóíze tényleg a tengerparti nyárestéket idézi, eukaliptusz érkezik ismét. Bio bor, sem a szőlő termesztése, sem a pincemunkálatok során nem használtak kemikáliákat.
A Gurrieri-k ennél a bornál a szőlő elsődleges élményeit kívánták elsősorban bemutatni, így hordót nem használtak, úgy tartják, hogy attól sok esetben csak ellaposodnak és ellustulnak a borok. Minden tételük organikus eljárással készül, deklaráltan semmilyen kemikáliát nem használnak.
A család egy kicsi, ám feltörekvő pincészetet vezet a sziciliai Ragusa mellett 2010 óta. Mindössze 3 hektár saját szőlőjük  van és még 3 hektárt bérelnek hozzá, tehetségesek és rettentően elkötelezettek! A helyi, Sziciliában tökéletesen otthonra lelt Nero d' Avola, Frappato, Grillo mellett egy világfajtát is telepítettek, ez pedig a Syrah. Olyan furcsaságokat is kipróbálnak, mint a Frappatoból, mint kékszőlőből készülő fehér pezsgő.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.