Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mailly Champagne Grand Cru: Blanc de Pinot Noir Brut

14.990 Ft
(1)
brut fehér tradicionális pezsgő (Champagne, Franciaország)

Leírás

A Champagne Mailly Grand Cru egy figyelemre méltó kaland története, amelyet egy igazán egyedi és kiemelkedő terroir ihletett. Ez a sikertörténet még a mára már világhírű pezsgőiről ismert Champagne régióban is kiemelkedő. A birtok a nevét szülőfaluja, Mailly után kapta. A Mailly birtok a La Montagne de Reims Természetvédelmi Park szívében található, és 75 hektáron terül el ahol kizárólag Pinot Noir (75%) és Chardonnay (25%) fajtákat termesztenek.
A borászat egy nagyon különleges szövetkezet ahol a szövetkezeti tagok egyben tulajdonosai is a borászatnak. Az első világháború utáni 1929-es összeomlás a gazdaságot mély depresszióba sodorta, ennek ellenére a borászok egy csoportja elhatározta, hogy szerencsét próbál és összefogva megalapították a „Mailly Champagne Termelők Szövetségét”.
Mottójuk: együtt meg tudjuk csinálni”.
Ez a páratlan összefogás lefektette a mai Champagne Mailly Grand Cru alapjait. A borászok 1929 és 1965 között saját erőből nehéz körülmények között építettek egy kilométer hosszú krétába vájt pincét amiben ma is érlelik a palackokat.
A Champagne Mailly Grand Cru szőlőültetvényei a mai napig a 25 család (ezen belül 80 tag) tulajdonában állnak.
A Champagne borvidék jelenlegi 319 falujának szőlőterületei közül mindösszesen 17 rendelkezik a legkiválóbb Grand Cru státusszal és a Champagne Mailly legizgalmasabb különlegessége, hogy ők az egyetlen champagne-i birtok, amely minden borát Grand Cru területeken termesztett szőlőből készíti.
A birtok egész szőlőtermő területe 35 “single vineyard” parcellára van felosztva és minden egyes parcella alapanyagát külön dolgozzák fel. Ez biztosítja a legkiválóbb minőségű pezsgőkhöz a változatos és izgalmas alapborokat.
 
Mailly Blanc de Pinot Noir N.V.
A Mailly emblematikus cuvée-je tökéletes egyensúlyt teremt a ropogósság és a lágyság között, a citrus finom jegyeit a pörkölt trópusi gyümölcsök és a napon érlelt búza aromái ellensúlyozzák. Ízében mérsékelt élénkség – húsos gyümölcsök, citrusok zsigerével tarkítva. Az egyensúly és a fűszeres szerkezet a cizellált, mineralitással teli utóízben is hosszan megmarad.
„Mióta több mint 30 évvel ezelőtt megjelent, a Mailly Blanc de Pinot Noir etalon lett a ma már nagyon keresett pezsgők kategóriájában. Ez egy olyan Champagne, amely különleges hangulatot teremt minden alkalomhoz, ideális aperitifként, de elég sokoldalú ahhoz, hogy az egész étkezéshez is társítsuk. A Mailly Blanc de Pinot Noir kiemelkedik még a borászat single vineyard (parcella szelektált) cuvée-i közül is, melyeket rendkívüli precizitással azzal a céllal készítenek, hogy a Grand Cru terroir legszebb kifejezései legyenek.”
-Fajtaösszetétel: Pinot Noir 100%.
-Borkészítési folyamat: Első préselés, érlelés tartályban és hordóban külön-külön. Reserve borok, solera rendszerben érlelve. Pezsgősítés tradicionálisan palackos erjesztéssel és palackos érlelés krétába vájt pincékben.
-Házasítás: A túlnyomórészt északi fekvésű lejtőkön található parcellákból (lieux-dits) származó válogatott alapborokat házasítják, így tudják kifejezni a legjobban a Mailly Champagne Pinot Noir szőlőinek nagyszerűségét.
-Dosage: 8 g/l
 

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 05. 05.
A weboldalon feltüntetett információk alapján tökéletes választás volt, tökéletesen hozta az elvárt minőséget. Szenzációs Champagne.