Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Monmousseau: Crémant de Loire Brut kén nélkül készült fehér pezsgő (Loire-völgye, Franciaország)

7.340 Ft
(1)
száraz, fehér, tradicionális pezsgő (Loire-völgye, Franciaország)

Leírás

Az 1886-ban alapított Maison Monmousseau a Loire-völgy szívében Montrichard-ban található. Kivételes tudásával és tehetségével a borászat az évszázadok alatt tökéletesen elsajátította a Loire-völgyi bor és pezsgő stílusok, és különösen a Touraine készítésének a művészetét. A környék talajainak és szőlőinek változatossága, mint például a Chenin Blanc, a Cabernet Franc vagy a Cot (ahogy a régióban a Malbec fajtát hívják) és az egyedi mikroklíma összetett és jellegzetes borokat ad. A Monmousseau pincéiben a méthode traditionnelle eljárással készített, majd a tufába vájt érlelőpincékben hosszú ideig érlelt pezsgő stílus elegáns és tekintélyes borokat eredményez, finom és krémes buborékgyöngyökkel. A Maison Monmousseau kapui nyitva állnak a látogatók előtt is egy festői bortúrára a pincéikben, amelyek szorosan kötődnek a Loire-völgyi kastélyokhoz ahol a nagyszerű borok és pezsgők készítésének művészete és a történelem szorosan összefonódik.
Monmousseau Crémant de Loire Blanc Brut /Sans Sulfites Ajouté - SSA/
 
“Elegáns és gyümölcsös”
Valódi kézműves munka, ez a kén hozzáadása nélkül készített Crémant de Loire a terroir és a szőlőfajta legtisztább kifejezését kínálja. A szürettől a palackozásig minden lépést gondosan ellenőriznek, hogy elkerüljék a nem kívánt baktériumok vagy élesztőgombák kialakulását, valamint az oxidációt. Ez a technológiai szakértelem segít megőrizni ennek a kifinomult pezsgőnek a ropogós és gyümölcsös stílusát.
Szőlőfajta: Chenin és Chardonnay
Talajok / terroirok: krétás agyag és kavics
Ez a bor két parcella szőlőiből származik: az egyik egy krétás agyagos területen található, amely a ropogósságot adja a pezsgőben, a másik pedig egy kavicsos terroirban, ami a gyümölcsösségért és az összetettségért felelős. A szőlőt kézzel gondosan válogatják, hogy a legjobb minőségű alapanyagot kapják. A szőlőültetvényt teljesen organikus módon művelik. A művelés során figyelembe veszik a helyi környezetet és az egyes parcellák sajátosságait. Például a talaj életének helyreállítása érdekében más növényeket is elvetnek a szőlősorok közé, például árpát, mustárt és retket. A High Environmental Value tanúsítvány megerősíti, hogy termesztési technikáik tiszteletben tartják ill. kímélik a környezetet és a terroirokat.
A bort december elején palackozzák az idő előtti oxidáció elkerülése és a bor kiváló gyümölcsös oldalának megőrzése érdekében. Végül a tökéletes bort a "jetting"-nek köszönhetjük, amely egy újszerű technika, ami megakadályozza az oxidációt kén használata nélkül. Ez gyakorlatilag egy apró vízcsepp hozzáadását jelenti a bor felületére, közvetlenül a palackozás előtt, hogy a bor felületén lévő oxigént kiszorítsa. Érési idő: 18-24 hónap.

A Chenin blanc különleges habitusát és a friss gyümölcsök mellett érett, briósos jegyeket is felvonultató, lendületes és elegáns pezsgő. Ezt a tételt azoknak ajánljuk, akik előnyben részesítik a kén nélküli borokat, illetve allergénként tekintenek rá, vagy csak egyszerűen az érettebb, élesztős jegyeket (is) felvonultató tradicionális pezsgőket keresik.

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 05. 11.
kischampagne :) nem ittam még olyan pezsgőt, ami ennyire közel állt volna a nagyokhoz!