Leírás
Ez a Champagne Pierre Gimonnet csúcs cuvée-je, mely csak a kiemelt évjáratokban készül és ami - Didier Gimonnet szerint - leginkább jellemző a ház stílusára.
Erő és elegancia, tartalom és érettség. A klasszikus élesztős, kekszes és kenyeres aromák mellé intenzív, eleven trópusi gyümölcsök, almás, barackos és mandulás, hallatlanul telt ízvilág párosul, finom, ásványos lecsengéssel. Komplexitását érett alma jegy, valamint méz és némi szegfűszeg egészíti ki. Az érett, élesztős aromákat kedvelő Champagne-fogyasztóknak ajánljuk.
Vinifikáció:
- kézi szüret és hagyományos (egész fürtös) préselés
- hőmérsékletkontrollált fermentáció
- almasav-bontás
- 8 hónapos tartályos érlelés, háromszoros fejtés
- borkő és fehérjestabilizálás -4 C-on
- házasítás utáni szűrés egyszeri alkalommal
- letöltés 2013 áprilisában
- degorzsálás 3 hónappal a forgalombakerülés előtt
- dozázs kb. 6 g/l
- készült 44.333 palack
Díjak, elismerések:
17/20 pont – Guide Bettane & Desseauve 2013
« Grande longueur, et toujours l’élégance aérienne propre à cette source, complètement à
point »
92/100 pont (excellent/kitűnő) – www.enobytes.com 7th sept 2013 (Pamela Heiligenthal – USA)
“Rich, clean and attractive, the Fleuron is toasty with spice, honey, mineral and citrus.
Finishes with a touch of chalkiness and sweet earth. Spectacular!”
Vinalies d’Or – Vinalies internationales Paris 2013
« une jolie robe jaune pâle aux reflets verts habille ce vin au train de bulles fines et
dynamiques. Le nez s’exprime sur des arômes de miel d’acacia, de noisette, de pommes
caramélisée, mêlés à quelques notes beurrées de croissant frais. La bouche est fruitée, dense,
sur des fragrances d’agrumes plus fraîches que les arômes du nez. Un Champagne qui
trouvera parfaitement sa place à l’apéritif ou pour accompagner un carpaccio de saintjacques»
Médaille d’argent – IWS 2011
92/100 pont – « Burgundia & Champagne » - Markus György – dec 2013