Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Renzo Masi: Chianti Riserva vörösbor (Toszkána, Olaszország)

5.100 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
minőségi száraz vörösbor, Toszkána (It)
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. május 27.

Leírás

A Masi család három generáció óta foglalkozik borászkodással, hitvallásuk azonban nem a toszkán borászokra jellemző kitűnni vágyás, "világmegváltás", hanem csak egyszerűen jó ár-érték arányú borokat készíteni. Habár van saját ültetvényük is, boraik nagy részéhez inkább felvásárolják a szőlőt, a beszállítókat minősítik, a művelésmódot, maximális termésmennyiséget előírják számukra, többségükkel már generációk óta dolgoznak együtt, olyan is van, akivel még a Masi nagypapa, Renzo kötött szerződést.
A borok alapanyag minden esetben Chianti Rufina nevű alrégiójából származik, ám két sorozatot készítenek belőlük, a Masi "brand" azokból a borokból áll, amelyekhez a szőlőt felvásárolják. A Basciano címkés borok pedig a Sieve folyó partján található és a XX. század eleje óta a család tulajdonában lévő Fattoria di Basciano birtok szőlőiből készülnek. Az ültetvények itt 300 m magasan vannak, a talaj nagyon nehezen művelhető, mert nagyon köves, ez tulajdonképpen Galestro, vagyis márga. A klíma rendkívül meleg, kevés csapadékkal és kiegyenlített napi hőingással. Egyébként a hely a nevét egy XIII. században épült toronyról kapta, ahol jelenleg agriturismót, a helyi szokásoknak megfelelő vidéki szálláshelyet üzemeltet a család.
Bogyózás és zúzás után 20 napot erjedt rozsdamentes fém kádban 25-28C között, az almasav lebontása szintén inox tartályban történt, majd 12 hónapot érlelődött első és másodtöltésű fahordóban. A bor tulajdonképpen a terület alapbora 95% Sangiovese és 5% Colorino fajtákból, tipikus Chianti, egyensúlyban lévő, csontszáraz, kissé ettől szikár, markáns savakkal, férfias tanninokkal bíró vörös, mely kiválóan párosítható grill húsok mellé.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.