Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Dezzani: Albarossa 2020 vörösbor (Piemont, Olaszország)

6.340 Ft
Menny.:db
(4)
minőségi száraz vörösbor, Piemont, Olaszország
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. május 27.

Leírás

Az Albarossa a franciaországi Ardeche régióból származó Chatus (más néven Bournin) és a Piemontban őshonos Barbera szőlőfajták keresztezése, amelyet 1938-ban az olasz borász, Giovanni Dalmasso professzor fejlesztett ki.
A fajtát korai éveiben nagyrészt nem értékelték, és csak az 1960-as és 70-es években kezdték megfelelően tanulmányozni. 2001-ben az Albarossa végül Piemont minőségi szőlőjévé vált, és napjainkban leginkább a Monferrato Rosso DOC borokban használják.
Fajtaborként az Albarossa a Nebbiolo számos aromájával rendelkezik, mint például az ibolya és a rózsa, de hiányoznak belőle a Nebbiolo jellegzetes kátrányos jegyei. Ízében az Albarossa jobban hasonlít a Barberára, és jellemzően szárított néha friss fűszernövényes, valamint rengeteg piros gyümölcsös karaktert mutat.
 

Albarossa. Már a neve is olyan, mint a Ferrari Testarossa újabb típusa lenne... Meglepően modern bor, megfelel mindenfajta 21. századi divatnak (mert bizony van ilyen): fűszeres, gyümölcsös, nem terjengő, elegáns, de mindenfajta nehézség nélkül elfogy egy palack akár étkezés nélkül is. Nincsenek savas utóízek és szájösszehúzó, maró tanninok.

Érdemes egy kicsit, úgy 16C-ra behűteni.

Vélemények

5.00
4 értékelés
(4)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2022. 10. 12.
Ez tényleg olyan, ahogy a srácok a Borkorzónál jellemezték: mint egy olasz sportkocsi - elegancia, stílus, olasz életérzés. Ferrári embléma is lehetne a címkén. Olyan bor ez, ami sztem mindenkinek tetszik, legyen az borsznob vagy csak egy aki, szereti a borokat.
|
2022. 09. 13.
Fincsi volt
|
2022. 06. 04.
Nagyon szerettük ezt a bort, olyan mint egy olasz dzsigoló a sportkocsijával. Már elfogyott a karton...
|
2022. 06. 03.
Telefonon rábeszéltek erre a borra és nem bántam meg. Tényleg meglepően elegáns és vérbeli piemonti. Nekem az ott töltött nyarat idézte fel. Vargányás rizottót ettünk hozzá, pompás volt! Soros Gábor