Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Renzo Masi: I Pini Toscana IGT vörösbor (Toszkána, Olaszország)

10.790 Ft
Nem értékelt
száraz, minőségi vörösbor, Toszkána (It)

Leírás

A Masi család három generáció óta foglalkozik borászkodással, hitvallásuk azonban nem a toszkán borászokra jellemző kitűnni vágyás, "világmegváltás", hanem csak egyszerűen jó ár-érték arányú borokat készíteni. Habár van saját ültetvényük is, boraik nagy részéhez inkább felvásárolják a szőlőt, a beszállítókat minősítik, a művelésmódot, maximális termésmennyiséget előírják számukra, többségükkel már generációk óta dolgoznak együtt, olyan is van, akivel még a Masi nagypapa, Renzo kötött szerződést.
A borok alapanyag minden esetben Chianti Rufina nevű alrégiójából származik, ám két sorozatot készítenek belőlük, a Masi "brand" azokból a borokból áll, amelyekhez a szőlőt felvásárolják. A Basciano címkés borok pedig a Sieve folyó partján található és a XX. század eleje óta a család tulajdonában lévő Fattoria di Basciano birtok szőlőiből készülnek. Az ültetvények itt 300 m magasan vannak, a talaj nagyon nehezen művelhető, mert nagyon köves, ez tulajdonképpen Galestro, vagyis márga. A klíma rendkívül meleg, kevés csapadékkal és kiegyenlített napi hőingással. Egyébként a hely a nevét egy XIII. században épült toronyról kapta, ahol jelenleg agriturismót, a helyi szokásoknak megfelelő vidéki szálláshelyet üzemeltet a család.
Cabernet, Merlot és Syrah fajtákból állították össze ezt a cuvée-t, mely több éves, e tájidegen fajták toszkán termesztési és házasítási kísérletei során jött létre először 2003-ban. A három fajtát külön erjesztetteék mintegy 20-25 napig, az almasav lebontása után következett a házasítás, a bor ezután került át fahordókba, ahol 18 hónapig érlelték (egy éves és új barrique). Palackozás után újabb fél éves pihentetést kapott. Nagyon struktúrált, komplex bor, nagy testtel, vanília aromákkal, aszalt szílvával, selymes tanninnal és hosszú percekig élvezhető utóízzel. Húsételek mellé párosítsuk, bármi mellett kiváló lehet.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.