Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Scopone: Brunello di Montalcino "Olivare" 2013 vörösbor (Toszkána, Olaszország)

19.900 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
száraz minőségi vörösbor, Toszkána (It)
Szállítási díj: Ingyenes
Várható szállítás: 2021. április 22.

Leírás

Montalcinoban (Toszkána) van egy hely, amelyre a település vénei a mai napig tisztelettel néznek és szeretettel emlékeznek. Ez egy családi pince, amely a II. világháború zűrzavarában hetekig menedéket adott nekik és vendégül látta őket. A pincészet neve Scopone, nevét a birtokot körbevevő erdőben található "Scopi" nevű bokorszerű növényről kapta, melyből a helyiek seprűt fonnak. Ma már az itt készült Rosso-k, Brunello-k bejárják a világot és nagy elismertséget vívnak ki, de a vének még mindig csak Scopinak emlegetik a birtokot.
A közel 11 ha-os családi birtok legnagyobb részét természetesen a Sangiovese fajta foglalja el, de borvidéki szinten egészen nagy területen foglalkoznak még Cabernet sauvignon-nal, Merlot-val, Syrah-val és Petit verdot-val. Ez utóbbi fajtákból borvidéki szinten is nagyon komoly IGT-k készülnek. Az átlagmennyiség hektáronként 60 mázsa, amely pont a fele a törvényileg megengedett legnagyobb termésmennyiségnek. A borok ezért vastagok, ízesek, de idő kell nekik.
A pincészetet 1996-ban renoválták, a technológiát folyamatosan cserélik. Szlovén, francia és amerikai hordókkal dolgoznak, fél évnél kevesebbet még az alapborok sem töltenek el a hordóban, a brunello pl minimálisan 2 évet időzik.
Természetesen 100% Sangiovese igen meleg évjáratban, egy dűlőről (single vinyard) szüretelve, két évig hagyományos 4-5-6 éves barrique-ban, majd palackban érlelve. Összetett, vastag, súlyos illat, bogyós és aszalt gyümölcsök, étcsokoládé, dohány, szarvasgomba és bőr izgalmas, masszív fűszeressége. Lágy tanninok, simult nemes savak, hosszan megmaradó, gazdag íz, elegancia.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.