Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Frescobaldi: "CastelGiocondo" Brunello di Montalcino (Toszkána, Olaszország)

24.800 Ft
Menny.:db
(1)
minőségi száraz vörösbor, Toszkána, Olaszország
Szállítási díj: 2.499 Ft
Várható szállítás: 2024. május 27.

Leírás

A Frescobaldi család története több, mint ezer éves múltra tekint vissza és szorosan egybeforrt Firenze ill. Toszkána történelmével. A középkorban a család tagjai bankárként tevékenykedtek és híres patronálói voltak a különböző művészeti ágaknak is. Sok száz éves borászati történelmük hatására a régió egyik ikonjává nőtte ki magát a Frescobaldi név.

Jelenleg 9 birtok van a tulajdonukban; a Nipozzano, a Tenuta Perano, a CastelGiocondo, a Castello Pomino, a Tenuta Ammiraglia, a Tenuta Castiglioni, a Remole, a Tenuta Calimaia valamint egy egyedülálló projekt a Gorgona. A Frescobaldi csoport tagjai még az Ornellaia, a Masseto, a Luce Della Vite, a Danzante és az észak olasz Attems is.

 

Tenuta Castelgiocondo

Ősi, fenséges és uralkodó. Ezekkel a kifejezésekkel lehetne a birtokot és szellemét jellemezni. A területet a történelemben és bűvöletben gazdag Castelgiocondo ősi vára és egy kis középkori hangulatú falu uralja. Castelgiocondo település erre az 1100-ban épült ősi erődítményre néz, melynek feladata Sienába vezető út tengertől való védelme volt. A Castelgiocondo birtok egyike volt az első 4 borászatnak, amely 1800-ban megkezdte a Brunello di Montalcino bor készítését. A birtok és borainak történelmi jelentőségét a Castelgiocondo címkéjén Simone Martini sienai művész híres freskójának condottiere alakja képviseli. A művész ábrázolásán Guidoriccio da Fogliano, a sienai csapatok parancsnoka látható, aki 1323-ban a Montemassi vár elleni támadást vezette; történelmi pillanat volt ez, amely egybeesett a Frescobaldi család több évszázados borvilági kalandjának beindításával.

A Montalcino délnyugati részén található Tenuta CastelGiocondo szőlőterületei körülbelül 300 méteres tengerszint feletti magasságban találhatók, ami tökéletesen ideális terep a Sangiovese szőlő termesztéséhez és a legjobb minőségű borok előállításához.

 

CastelGiocondo Brunello di Montalcino

Kiegyensúlyozott és karakteres vörösbor.  A régió ikonikus borstílusának képviselője kizárólag Sangiovese szőlők szigorú szelekciójának eredménye a dűlőben, ahol minden olyan részletet és szőlészeti technikát szigorúan betartanak, amelyek ennek az ősi szőlőfajtának a kiteljesedéséhez szükségesek. Egészen kivételes, nagy formátumú vörösbor, melyet a mögötte rejlő tradíciók és professzionális borkészítési technológia eredményeként a régió legjobb Brunello borai között rangsorolnak.

 

Vélemények

5.00
1 értékelés
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
|
2023. 08. 10.
Fantasztikus vörösbor. Nagyon jó választás volt, ennél jobb Brunellóval még nem találkoztam. Ajánlom minden kedves vásárlójuknak nagy szeretettel, nem fognak csalódni.