Leírás
A Coste di Rose Vajráék szerint egy egyedi dűlő, mindössze 310 m magasan van a tenger szintjétől, ugyanakkor a talaj torton homokkő alapkőzetű, mely szerintük a jó Barolo készítés egyik titka. Ettől kapja meg ugyanis a Barolora jellemző, "piemonti fineszt", az egyszerre virágos és ásványos karaktert. Ez a terület 2019 óta bio és organikus minősítéssel rendelkezeik, de már 2015-ben is csak természetes teákkal és főzetekkel, valamint talajápoló növényekkel (zöldtrágya) és fűnyírással védték/művelték a szőlőt. Mivel az ültetvény közel 50 éves, s mivel akkoriban nem a ma használatos gépek méreteinek megfelelően telepítették, ezért iszonyatos kézimunka igényű a művelése. Az évjárattal többé-kevésbé szerencséjük volt, hiszen a tél jócskán havas volt, a nyár pedig nagyon meleg és a napsütéses órák száma is magas volt, így az átlagnál kevsebbet kellett foglalkozni a növényvédelemmel. Ugyanakkor egy-egy komoly vihar és a hőség a termésmennyiséget csökkentette. A szüret kiegyenlített volt, nem kellett sietni egyik fajtának a szedésével, így a Nebbioloéval sem. A szüret október harmadik hetében volt, a fermentáció a Vajráék által egyedileg tervezett tartályban ment végbe, kíméletes törkölykalap visszamerítéssel, 40-50 nap alatt. Az almasav lebontása már a következő tavasszal történt. 32 hónapos érlelés következett mindössze 2 fejtéssel (évente egy).
Egy elképesztően elegáns, a fentiekkel egyetemben nagyon florális, rózsa és mentás, majd friss cseresznyés jegyeket felvonultató bor.