Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Piemont

Nyár és a bor

2022. 06. 16. 13:44:38

Az alkoholtartalmú italok – köztük a bor – fogyasztása mindenképpen befolyásolja szervezetünk hőháztartását, legyen akár hideg, akár meleg az időjárás, kortyolgassuk akár pincében, légkondicionált helyiségben vagy fűtött szobában. Mivel a nyár „berobbanásával” elérkezett a szabadtéri fesztiválok, borozások, teraszozások, kerti partik és strandon fröccsözések ideje, érdemes néhány szót ejteni a melegben történő borozásról, hiszen pár apró dologra odafigyelve a bor hatása biztosan csak pozitív értelemben marad emlékezetes, és a szervezetünket sem terheljük vele. A száraz ismeretterjesztés előtt lássunk egy pár nyári boros tippet: 

Hegyek és tenger között, ködben született borok birodalma: Piemont

2022. 01. 31. 11:56:47

Piemont legkevésbé illik bele az Olaszországról alkotott képbe, ha egyáltalán lehet ilyet mondani. Elhelyezkedése, éghajlata, történelmi múltja okán sokkal inkább a nyugat-európai konvenciókhoz áll közelebb, mint a mediterrán lendülethez. A vidék egyik legjobb ár-értk arányú bora a Barbera fajtából készül, mely szintén inkább "franciás", mint "olaszos".

Mit igyunk Olaszországból? - Itália borvidékei

2022. 01. 23. 23:41:05

Itália azon kevés ország közé tartozik, amelyet a bortörténelem kezdeti időszaka óta egészen máig a vezető bornagyhatalmak között tartunk számon. A borkészítés és fogyasztás hagyománya évszázadok óta elválaszthatatlanul része a félsziget életének. Minden borfogyasztónak, aki Olaszországba indul, saját borvilágképe tágítása érdekében javallott e hagyományokon alapuló helyi különlegességek megízlelése.